Orbáni uue parteipere esimene katsumus on liikmete leidmine

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Andrej Babiš, Herbert Kickl ja Viktor Orbán teatasid ühise jõu moodustamisest pühapäeval Viinis peetud pressikonverentsil.”
Andrej Babiš, Herbert Kickl ja Viktor Orbán teatasid ühise jõu moodustamisest pühapäeval Viinis peetud pressikonverentsil.” Foto: Tobias Steinmaurer

Nädalavahetusel uue üleeuroopalise paremjõu moodustamisest teatanud Austria, Tšehhi ja Ungari parteidel on esimeste sammude astumiseks aega homseni.

Pärast pikki spekulatsioone selle ümber, kuhu liiguvad erinevad radikaalsemat parempoolsust esindavad erakonnad uues europarlamendis, andsid pühapäeval Viinis pressikonverentsi Tšehhi ANO partei juht ja endine peaminister Andrej Babiš, Austria Vabaduspartei (FPÖ) liider Herbert Kickl ning Ungari peaminister ja Fideszi partei juht Viktor Orbán.

«Uus ajastu algab siit ning esimene ja ehk otsustav hetk selle uue ajastu jaoks on uue Euroopa poliitilise grupi loomine, mis muudab Euroopa poliitikat,» lubas Orbán seal.

Kolm meest allkirjastasid Viinis paberi, mida nad nimetasid patriootlikuks manifestiks. Uudisteagentuuri AFP kokkuvõtte kohaselt lubab see rahu, julgeolekut ja arengut sõja, migratsiooni ja stagnatsiooni asemel. Nende alliansi nimeks saab Euroopa Patrioodid.

Tagasi üles