Indoneesias leiti püütoni kõhust naine (11)

Copy
Birma püüton.
Birma püüton. Foto: SHWE PAW MYA TIN / REUTERS / SCANPIX

Indoneesia keskosas leiti püütoni kõhust surnud naine, kelle madu oli tervenisti alla neelanud.

36-aastane Siriati oli jäänud kadunuks eile hommikul, kui lahkus oma majast, et minna haigele lapsele ravimeid ostma. Politsei sõnul otsustasid tema sugulased teavitada võime ja alustada otsingutega.

Siriati abikaasa Adiansa leidis naise sussid ja püksid umbes 500 meetri kaugusel nende majast Siteba külas Lõuna-Sulawesi provintsis.

«Veidi hiljem nägi ta madu umbes kümne meetri kaugusel teest. Madu oli endiselt elus,» ütles kohalik politseiülem Idul AFP-le.

Külavanem Iyangi sõnul olid Adiansal tekkinud kahtlused, kui ta märkas mao tohutu suurt kõhtu. Adiansa kutsus appi külaelanikud, et lõigata mao kõht lahti, kust leitigi tema abikaasa.

Sääraseid juhtumeid peetakse äärmiselt haruldasteks, kuid viimaste aastate jooksul on mitu inimest püütonite ohvriks langenud.

Alles möödunud kuul leiti Lõuna-Sulawesis püütoni kõhust surnud naine. Eelmisel aastal tapsid kohalikud elanikud kaheksa meetri pikkuse püütoni, kes oli parajasti ühte talupidajat söömas.

2018. aastal leiti Kagu-Sulawesil seitsmemeetrise püütoni kõhust 54-aastane naine.

Aasta varem oli jäänud kadunuks Lääne-Sulawesi talunik, kes leiti otsingute käigus neljameetrise püütoni kõhust palmiõli istanduses.

Märksõnad

Tagasi üles