Iraani vastupanuliikumise toetajad sarjasid uut kurjuse telge

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Iraani vastupanuliikumise juht Maryam Rajavi tervisas Pariisi eeslinnnas Auvers-Sur-Oise's enam kui kuuekümnest riigist oma toetus avaldama tulnud poliitikuid ja riigimehi. Oma kõnes valgustas Rajavi olukorda Iraanis ning meenutas oma kümnepunktilist inimõigustele rõhuvat tegevusplaani.
Iraani vastupanuliikumise juht Maryam Rajavi tervisas Pariisi eeslinnnas Auvers-Sur-Oise's enam kui kuuekümnest riigist oma toetus avaldama tulnud poliitikuid ja riigimehi. Oma kõnes valgustas Rajavi olukorda Iraanis ning meenutas oma kümnepunktilist inimõigustele rõhuvat tegevusplaani. Foto: Siavosh Hosseini / SOPA Images ZUMA Press Wire vahendusel / Scanpix

Juuni viimastel päevadel Pariisi eeslinna kogunenud Iraani eksiilvalitsuse juhi Maryam Rajavi korraldatud rahvusvahelisel toetusseminaril demokraatliku Iraani toetuseks esinenud endised ning praegused riigijuhid ja parlamentide liikmed rõhutasid kui ühest suust, et nii Iraan kui ka Venemaa seisavad koos Hiinaga ühel pool türannide rindejoont.

Kõnega esinesid 48. USA asepresident Mike Pence, Eesti president Kersti Kaljulaid, Saksamaa eksminister Peter Altmaier, Europarlamend liige endine Belgia peaminster Guy Verhofstadt, Kanda ekspeaminister Stephen Harper, USA 70. välisminister Mike Pompeo, lisaks mitmeid USA kongressi liikmeid ja senaatoreid nagu Nancy Mace, Raul Ruiz, Ted Cruz, Ingrid Betancourt ning veel kümneid ja kümneid praeguseid ja endiseid parlamentide liikmeid ja ministreid.

Oma kõnes tervitas Iraani eksiilvalitsuse juht Maryam Rajavi Iraani rahvast ja Iraani naiste võitlust vabaduse eest. Samal ajal kogunemisega Pariisis toimus Iraani režiimi korraldatud presidendivalimiste esimene voor. Rajavi sõnul näitas ajalooliselt madal valimisaktiivsus, vähem kui nelikümmend protsenti, iraanlaste meelsust ja boikotti mullade režiimile.

Tagasi üles