Filipiinide senaator väitis TikTokis, et Hiina plaanib nende riiki rünnata

Postimees
Copy
Filipiinide Senaator Imee Marcos ja tema vend president Ferdinand Marcos juunior.
Filipiinide Senaator Imee Marcos ja tema vend president Ferdinand Marcos juunior. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / Scanpix

Üks Filipiinide senaator on tekitanud segaduse, öeldes sotsiaalmeedias, et Hiina plaanib sihtida tema riiki ülehelikiirusega rakettidega. Riiklik julgeolekunõukogu teatas, et pole sellisest julgeolekuohust teadlik.

Senaator Imee Marcos, Filipiinide presidendi Ferdinand Marcos juuniori õde ja senati välissuhete komitee juht, esitas oma väite lühikeses videos, mida on TikTokis vaadatud juba üle 900 000 korra, kirjutab Reuters.

Marcos ütles oma videos, et Hiina seadis Filipiinide saarestikku ümber 25 sihtmärki, mida ta ründab ülehelikiirusega rakettidega ning Taiwani lähedal asuvad põhjapoolsed Batanesi saared on esimeste sihtmärkide seas.

Naine ei esitanud oma väite toetuseks ühtegi tõendit. Reuters ei suutnud tema väidet kinnitada.

«Tunnistagem probleemi: Hiina arvab, et oleme nende vaenlase poolele asunud,» ütles ta oma videos.

Filipiinide riiklik julgeolekunõukogu teatas, et küsib Marcoselt tema avalduse kohta lisateavet, nende pressiesindaja Jonathan Malaya ütles sõnumis, et nad ei ole teadlikud ühestki tema mainitud julgeolekuohust.

«Filipiinid ja Hiina Rahvavabariik säilitavad südamlikud suhted ja on pühendunud võimalike erimeelsuste lahendamisele, seega ei näe me Hiina Rahvavabariigilt peatse rünnaku ohtu,» lisas Malaya.

Filipiinide kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles, et ei ole põhjust kommenteerida ega reageerida senaator Marcose videole, sest nemad ei ole näinud ega lugenud plaanide kohta, millele naine viitas.

Tagasi üles