Butša õudustega seotud Vene õhudessantbrigaadi ülem vahistati kelmuses kahtlustatuna (5)

Postimees
Copy
Vene sõdurid tänavu mais Moskvas võidupüha paraadi proovis. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud.
Vene sõdurid tänavu mais Moskvas võidupüha paraadi proovis. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud. Foto: Aleksandr Zemlianitšenko / AP / Scanpix

Venemaa julgeolekuteenistuse (FSB) vastuluure osakonna ametnikud pidasid ajalehe Kommersant andmeil kinni 83. üksik õhudessantbrigaadi ülema polkovnik Artem Gorodilovi, keda kahtlustatakse kelmuses.

Kommersandi väitel pidasid FSB ametnikud Gorodilovi kinni Rjazanis ja viisid ta Moskvasse, kus ta anti Venemaa juurdluskomitee uurijatele üle.

«Võib eeldada, et pärast 4. juulil uurimistoimingute tegemist pöördub uurimine 235. garnisoni sõjaväekohtusse palvega valida talle tõkestav abinõu,» ütles allikas Kommersandile.

Seni pole teada, mis laadi kelmuses polkovnik Gorodilovit kahtlustatakse ja kui suure summa omastamisest jutt käib. Kuna kriminaaluurimine on algatatud seadusepügala alusel, mis käsitleb eriti suure ulatusega kelmust, peab summa ületama ühte miljonit rubla (umbes 10 400 eurot).

Gorodilov lõpetas Rjazani kõrgema õhudessantvägede kooli ja Frunze-nimelise sõjaväeakadeemia. Ta on teeninud Pihkva 76. õhudessantdiviisis ning seejärel oli ta 234. õhudessantrügemendi staabiülem ja ülem. 2022. aasta aprillis omistati talle pärast lahinguid Ukrainas Kiievi oblastis polkovniku auaste ning peagi määrati 83. üksik õhudessantbrigaadi etteotsa.

USA lisas Gorodilovi 2023. aastal oma sanktsiooninimekirja ning teda seostatakse Ukrainas Butšas toime pandud sõjakuritegudega.

Tagasi üles