ÜRO asjatundja hoiatab Myanmari ähvardava genotsiidivägivalla eest

Copy
Mai lõpus tehtud foto näitab elu rohingjate põgenikelaagris Ukhias, mis asub Bangladeshi kaguosas Cox's Bazari piirkonnas. Mässulised rohingja rühmitused Bangladeshis on samuti värvanud jõuga sadu noori rohingja mehi ja poisse, et saata neid võitlema naaberriigis Myanmaris tegutseva mässulise Arakani Armee vastu, mis on sealse huntaga pidanud edukaid lahinguid.
Mai lõpus tehtud foto näitab elu rohingjate põgenikelaagris Ukhias, mis asub Bangladeshi kaguosas Cox's Bazari piirkonnas. Mässulised rohingja rühmitused Bangladeshis on samuti värvanud jõuga sadu noori rohingja mehi ja poisse, et saata neid võitlema naaberriigis Myanmaris tegutseva mässulise Arakani Armee vastu, mis on sealse huntaga pidanud edukaid lahinguid. Foto: AFP / Scanpix

Myanmari Arakani osariiki ähvardab kohutav olukord, mis sarnaneb kaheksa aasta eest rohingja vähemuse kallal toime pandud genotsiidivägivallaga, hoiatas täna ÜRO asjatundja.

Myanmari eriraportöör Thomas Andrews väljendas ÜRO Inimõiguste Nõukogus tõsist ärevust viimase aja sündmuste pärast riigi lääneosas.

«Olukord Arakani osariigis, kus hunta on hakanud kiiresti Arakani Armeele territooriumi kaotama, on kohutav,» ütles ta.

Tagasi üles