Britid tõhustavad Süüria vaherahu nurjumisel opositsiooni toetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juret al-Shayahi rajoon Homsis pärast Süüria valitsusvägede rünnakut 10. aprillil.
Juret al-Shayahi rajoon Homsis pärast Süüria valitsusvägede rünnakut 10. aprillil. Foto: SCANPIX

Suurbritannia tõhustab Süüria vaherahu nurjumisel sealse opositsiooni toetamist ja pooldab karmimate sanktsioonide kehtestamist president Bashar al-Assadi režiimi vastu, hoiatas eile väliminister William Hague.

«Kui Kofi Annani plaan ei õnnestu, siis tuleb tõhustada survet režiimile, mis viib läbi mõrvade, piinamiste ja rõhumise kampaaniat,» tõdes Hague.

ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annan ütles kolmapäeval, et sai Süüria režiimilt kirjaliku lubaduse lõpetada lahingutegevus alates täna (neljapäeva) hommikust, nagu näeb ette tema koostatud rahuplaan.

Annan sai kirja Süüria välisministeeriumilt ning selles lubati «lõpetada homme kella 06-st hommikul kõik sõjaline lahingutegevus Süüria territooriumil, jättes endale õiguse reageerida proportsionaalselt rünnakutele, mille korraldavad relvastatud terroristid tsiviilelanikele, valitsusvägedele või era- ja riigiomandile,» vahendas Annani pressiesindaja.

Süüria aktivistid kinnitasid aga veel õhtul, et Assadi armee viis Hama linna keskusesse tankid ja avas suurtükitule Rastani linna pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles