Venemaa ründab intensiivsemalt Ukraina lennuvälju, et takistada F-16-te saabumist

Copy
Rumeenia õhujõudude F16 hävituslennukid ja Rumeenias asuv Euroopa F-16 väljaõppekeskus (EFTC), mis koolitab ka Ukraina piloote, teevad möödalendu rahvusvahelisel näitusel Must Meri, Kaitse, Lennundus ja Julgeolek (BSDA) Bukarestis Rumeenias 22. mail 2024. aastal.
Rumeenia õhujõudude F16 hävituslennukid ja Rumeenias asuv Euroopa F-16 väljaõppekeskus (EFTC), mis koolitab ka Ukraina piloote, teevad möödalendu rahvusvahelisel näitusel Must Meri, Kaitse, Lennundus ja Julgeolek (BSDA) Bukarestis Rumeenias 22. mail 2024. aastal. Foto: Vadim Ghirda / AP / Scanpix

Enne esmaspäeval algavat Washingtonis toimuvat NATO tippkohtumist ja esimeste hävitajate F-16 saabumist Ukrainasse on Venemaa suurendanud rünnakuid Ukraina lennuväebaasidele.

Viimase nädala jooksul tegi Venemaa vähemalt kolm raketilööki Ukraina lennuväljadele – Mõrhorodis, Poltavas ja Krõvõi Rihis –, mis kõik asuvad umbes 100 kilomeetri kaugusel rinnetest. Venemaal õnnestus seejuures kasutada luuredroone, et lennuvälju ja rünnakuid filmida. Ühel Vene kaitseministeeriumi postitatud videos on väidetavalt näha mitmeid Ukraina hävitajaid seismas lennuväljal ning lennuvälja ründamist.

Venemaa kaitseministeeriumi väitel hävitati kahe rünnakuga viis Nõukogude päritolu Su-27 hävituslennukit ja kahjustati veel kahte, mis paiknesid Mõrhorodi lennuväljal, Mi-24 helikopter Poltava lennuväljal ja Mig-29 hävituslennuk, mis paiknesid Dovhõntseve lennuväljal Krõvi Rihis.

Tagasi üles