Prantsuse paremäärmuslasest kandidaatide seas on Putini austajaid, holokausti eitajaid ja rassiste (5)

Copy
Paremäärmusliku Rahvuskogu (RN) partei pikaaegne juht ning parlamendifraktsiooni juht Marine le Pen hääletamas 30. juunil.
Paremäärmusliku Rahvuskogu (RN) partei pikaaegne juht ning parlamendifraktsiooni juht Marine le Pen hääletamas 30. juunil. Foto: FRANCOIS GREUEZ / SIPA / SCANPIX

Marine Le Peni paremäärmuslik Rahvuskogu (RN) on üritanud muuta oma partei mainet ning jätta muljet, et nad on parketikõlbulik partei, kuid kui vaadata lähemalt partei kandidaate täna toimuvatel valimistel, siis leidub nende seas holokausti eitajad, Venemaa riigipea Vladimir Putini austajad ja rassiste, vahendab Politico. Seejuures on rassistlike juhtumite arv valimiskampaania ajal olnud tõusuteel ning võimalik paremäärmuslik valitsus mobiliseerib mitmeid valijaid ja aktiviste.  

Rahvuskogule (RN) eeldatakse tänastel valimistel valimisvõitu, kuigi nende kandidaadid on jäänud silma sotsiaalmeedia kommetaaridega. Nende hulgas oma ringkonnas eelmine pühapäev enim hääli saanud Marie-Christine Sorin, kes postitas, et «kõik tsivilisatsioonid ei ole võrdsed» ja mõned «on jäänud evolutsioonilises ahelas loomalikkusest sammu kõrgemale», vahendab Politco.

Teine kandidaat, Monique Griseti, võttis sihikule kuulsa mustanahalise muusiku Gimsi, kirjutades 2022. aasta jaanuaris Facebookis, et Gims peaks «minema tagasi sinna, kust ta pärit on, ja viima kogu oma hõimu kaasa. Las ta läheb kitse lüpsma, see annab meile teistele puhkust,» vahendab päevaleht Libération tema postitust.

Tagasi üles