ÜLEVAADE Raketirünnak sundis vähihaiged lapsed Kiievi tänavale tilgutite alla

Copy
Ohmatdõti lastehaigla arst kandmas haiglast välja venelaste raketirünnakus vigastada saanud last.
Ohmatdõti lastehaigla arst kandmas haiglast välja venelaste raketirünnakus vigastada saanud last. Foto: Aleksandr Gusev/SOPA Images/ZUMA Press Wire/Scanpix

Ohmatdõti lastehaigla juhi Volodõmõr Zovniri sõnul olid töötajad kogunenud esmaspäeval parajasti hommikusele koos­olekule, kui Kiievis hakkas kaikuma õhu­häire. Kiiresti liiguti koosoleku­saalist välja, et viia haiged lapsed varjendisse.

Zovnir kirjeldas The Guardianile: «Kuulsime lähedal plahvatust ja liikusime turvalisemasse kohta ning siis tabas meid teine plahvatus. Jooksin erakorralise meditsiini osakonda ja palusin arstidel kohe hakata haavatuid aitama.» Osakonna meditsiiniõde Tanja Lapšina ütles, et neil õnnestus viia lapsed varju vaid mõni minut enne raketitabamust. «See oli täielik kaos. Lapsed olid paanikas, nutsid punkris. Seda ei saa sõnadesse panna. See on kohutav. Ma siiamaani veel värisen,» sõnas ta.

Eilseks oli teada haiglas kahe inimese hukkumine, vigastatuid on 32, nende seas kümme last. Venemaa rünnak nõudis ühe arsti ja ravikeskuse külastaja elu. «Kiievis Ohmatdõti alal on päästetööd lõppenud,» kirjutas eile Telegramis Ukraina siseminister Ihor Klõmenko.

Ukraina tervishoiuministri Viktor Ljaško sõnul oli raketilöögi ajal haiglas käimas kolm südameoperatsiooni ning rünnaku tõttu sattus ühe patsiendi avatud rindkeresse väliseid objekte, kirjutab Associated Press.

Tagasi üles