Orbáni suurim konkurent tegi Kiievi lastehaiglale suurannetuse

Copy
Ungari opositsiooniliider Peter Magyar enne Kiievi poole teele asumist.
Ungari opositsiooniliider Peter Magyar enne Kiievi poole teele asumist. Foto: MARTON MONUS / REUTERS / SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbáni kangeim siserivaal Péter Magyar otsustas pärast Venemaa esmaspäevast raketirünnakut ulatada abikäe tabamuse saanud Kiievi lastehaiglale.

Magyari juhitav erakond Tisza kogus ligikaudu 15 miljonit forintit (üle 38 100 euro), samuti hulga meditsiinitarbeid ja toitu, vahendas Reuters.

«See oli äkkotsus pärast Venemaa brutaalset raketirünnakut,» märkis Magyar ajakirjanikele. Opositsioonipoliitik võttis täna humanitaarsaadetisega ette tee Kiievisse.

Eelmisel nädalal külastas Orbán niinimetatud rahumissiooni käigus nii Kiievit kui Moskvat. Viimane ettevõtmine tekitas hukkamõistu lääneriikides. Sellele reageeris ka Magyar.

«Peaministril on lubatud reisida maailmas ringi ja teeselda, nagu ta looks rahu, aga meie usume kolm korda ümber maailma tiirutamise asemel tegudesse. Me oleme teistsugused,» rõhutas opositsioonipoliitik. Tema sõnul oleks aga Orbán pidanud Kiievit juba varem külastama.

Samas lisas Magyar, et on nõus Ungari valitsusega, et ükski relvasaadetis Ukrainasse ei tohiks minna läbi Ungari, kuna see võib tema arvates muuta Ukrainas elava ungari kogukonna vaenlase sihtmärgiks. Ta rõhutas, et teistel riikidel on suveräänne õigus saata Ukrainale relvi.

Tagasi üles