ÜLEVAADE Biden on kaotamas Kongressi – ja Hollywoodi – toetust (13)

Copy
George Clooney ja Joe Biden 2022. aasta detsembris vastuvõtul Valges Majas.
George Clooney ja Joe Biden 2022. aasta detsembris vastuvõtul Valges Majas. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Üleskutsed Ameerika Ühendriikide presidendile Joe Bidenile loobuda teiseks ametiajaks kandideerimisest ei näita vaibumise märke, kooriga on ühinenud ka mõned demokraatide suurtoetajad ja partei kõrged saadikud.

Kõigest mõne nädala eest osales Hollywoodi megastaar ja Bideni üks nimekamaid toetajaid George Clooney presidendi kampaaniaüritusel Los Angeleses. Kolmapäeval teatas Clooney aga New York Timesis ilmunud arvamusloos, et Bidenil on aeg loobuda Valgesse Majja tagasi kandideerimisest.

«Ma armastan Joe Bidenit. Senaatorina. Asepresidendi ja presidendina. Ma pean teda oma sõbraks ja usun temasse. Ma usun tema iseloomu. Usun tema moraali. Viimase nelja aasta jooksul on ta võitnud mitmeid lahinguid, millega silmitsi seisis,» kirjutas Clooney.

«Aga üks lahing, mida ta ei saa võita, on võitlus ajaga. Keegi meist ei saa. Seda on muserdav öelda, aga Joe Biden, kellega ma olin kolm nädalat tagasi rahakogumisüritusel, ei ole sama Joe «suur-kuradi-asi» Biden, kes ta oli aastal 2010. Ta ei olnud isegi Joe Biden aastast 2020. Ta oli sama mees, keda me kõik debatil nägime,» lisas näitleja.

Tagasi üles