Jaapan hoiatab Põhja-Korea, Hiina ja Venemaa eest

Copy
Jaapani staabiülemate ühendkomitee büroo edastatud fotol 9. juulist on Jaapani hävitaja Akebono pardalt näha Hiina mereväe alust Shandong Filipiini merel. Samuti märgati 10. juulil nelja Hiina sõjalaeva Alaska lähistel Beringi merel, nädal pärast seda, kui Hiina merevägi alustas oma iga-aastaseid ühispatrulle Venemaa mereväega Vaiksel ookeanil.
Jaapani staabiülemate ühendkomitee büroo edastatud fotol 9. juulist on Jaapani hävitaja Akebono pardalt näha Hiina mereväe alust Shandong Filipiini merel. Samuti märgati 10. juulil nelja Hiina sõjalaeva Alaska lähistel Beringi merel, nädal pärast seda, kui Hiina merevägi alustas oma iga-aastaseid ühispatrulle Venemaa mereväega Vaiksel ookeanil. Foto: Jaapani staabiülemate ühendkomitee büroo / AP / Scanpix

Hiina ja Venemaa ühine sõjaline tegevus Jaapani ümber on tõsine murekoht ning Põhja-Korea kujutab endast suuremat ohtu kui kunagi varem, teatas Jaapani kaitseministeerium reedel.

Ministeerium kirjeldas iga-aastases valges raamatus oma seisukohti, alustades pingetest Taiwani ümber ning lõpetades Hiina ja USA vahelise rivaalitsemisega.

Hiina ja Venemaa laevade korduvad ühissõidud ümber Jaapani on selgelt mõeldud Jaapani-vastase jõu demonstreerimiseks ja on riikliku julgeoleku seisukohast tõsine murekoht, seisab dokumendis.

Tagasi üles