VIDEO Lätis tulid tormis murdunud puu alt välja pealuud

Copy
Bauska linnuse lähistel avastati täna murdunud puu alt maa seest inimeste säilmed.
Bauska linnuse lähistel avastati täna murdunud puu alt maa seest inimeste säilmed. Foto: Kaspars Nordens / LETA / Scanpix

Läti lõunaosas Bauska linnuse lähistel avastati täna hommikul tormis murdunud puu alt kahe inimese säilmed.

Läti politsei pressiesindaja Rūta Strautniece sõnul kavandatakse kahe inimese luude leiukohas väljakaevamisi, et näha, kas maa all on veel neid peidus, vahendas LETA. 

Läti arheoloogide ühenduse esimees Mārcis Kalniņš ütles portaalile TVNET, et tema üks tema kolleegidest on täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks juba linnuses kohal. Ta lisas, et ainuüksi pildi- ja videomaterjali põhjal ei saa midagi kindlaks teha. 

Seni välja tulnud luud esitatakse nende vanuse ja päritolu määramiseks ekspertiisi.

Bauska linnuse muuseumi direktor Māris Skanis selgitas, et luud võivad pärineda 20. sajandist kui ka palju varasemast ajast.

Skanise sõnul murdsid eilsed tormituuled linnuse lähedal puuoksi, kuid hoone ise kannatada ei saanud. Kuigi elektri- ja sideühendus ei olnud hommikuks veel taastunud, oli linnus valmis turiste võõrustama.

Bauska omavalitsus taotles pärast erakorralist koosolekut riigilt abi ulatuslike tormikahjude likvideerimiseks. Hiljutises tormis said kannatada mitmed elumajad ja ametiasutused, endiselt tegeletakse tormimurru likvideerimisega. Omavalitsus kutsus üles kohalikke päästetöödel aitama.

Märksõnad

Tagasi üles