Oništšenko toetab suitsetamise järkjärgulist keelustamist Venemaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev sigarett.
Suitsev sigarett. Foto: SCANPIX

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko leiab, et riik peaks astmeliselt liikuma sigarettide tootmise ja suitsetamise keelustamise suunas.

Tsiviliseeritud Euroopa tegutseb Oništšenko sõnul põhimõtte järgi, et ei kasvata, tooda ega tarbi ning see tekitab vaid austust, vahendas Interfax.

Ta on seisukohal, et Venemaa peaks sigarettide tootmise mahte ja suitsetajate arvu arvestades liikuma samuti selle suunas.

«Kuid seda tuleb teha reaalset olukorda arvestades. Me pole elementaarset küsimust veel lahendanud – pole tubakatoodete aktsiisi tõstnud ega piiranud sigarettide kättesaadavust, ka ei järgita juba vastuvõetud seadusi. Printsiip, mille suunas liigub Euroopa, pole meie jaoks veel üldse realiseeritav,» tõdes ta.

Tarbijate õiguste ja heaolu järele valvava ameti (Rospotrebnadzor) andmetel suitsetab Venemaal 43,9 protsenti täiskasvanutest: 60,2 protsenti on mehed ja 21,7 protsenti naised. Statistika järgi suitsetab venemaalane päevas keskmiselt 17 sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles