Lukašenka korraldusel naasevad üksused lõunapiirilt baasidesse (1)

Copy
Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka.
Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka. Foto: Sergei Savostyanov / POOL / AFP / Scanpix

Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka andis üksustele korralduse naasta riigi lõunapiirilt tagasi baasidesse.

Lukašenka andis korralduse laupäeval pärast kohtumist Luninetsi piirkonnas. Sellel keskenduti riikliku julgeoleku tagamisele lõunapoolses tegevussektoris, edastas uudisteagentuur BelTA.

Uudises märgiti, et korraldus anti pärast pingete leevendumist Valgevene-Ukraina piiril ja üksuste taandumist Ukraina poolel.

Lukašenka sõnul tuleb Valgevene sõjaväel olla võimalike ohtude suhtes aga endiselt valvas lääne suunal.

Valgevene erioperatsioonijõudude komandör Vadim Denissenko märkis omakorda, et Valgevene-Ukraina piiril on praegu kõik rahulik ja mingeid provokatsioone ei täheldata.

Kaitseminister Viktor Hrenin ütles, et pärast kohtumist Lukašenkaga, kes andis korralduse täiendavalt Valgevene-Ukraina piirile saadetud erioperatsioonijõudude naasmiseks baasidesse, alustati otsekohe selle tegevusega.

«Pinged lõunapoolses tegevussektoris on langenud,» rõhutas ta.

Valgevene KGB esimees Ivan Tertel kinnitas samuti rahulikku olukorda Ukraina piiril ja märkis, et Ukraina üksused, mis saadeti varem Valgevene piiri lähedale, tõmmati tagasi juba juuli alguses.

Terteli sõnul käitus Ukraina pool vaoshoitult ning luure andmetel tõmbas Ukraina oma üksused Valgevenega külgnevatest piirirajoonidest alalistesse paiknemiskohtadesse tagasi 3.–4. juuli paiku.

Tagasi üles