FBI: Trumpi tulistaja oli 20-aastane Pennsylvania elanik Thomas Matthew Crooks (4)

Copy
Politsei snaiprid Donald Trumpi kampaaniaüritusel Butleris 13. juulil 2024.
Politsei snaiprid Donald Trumpi kampaaniaüritusel Butleris 13. juulil 2024. Foto: Gene J. Puskar / AP

Tulistamine, milles USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sai kergelt haavata, oli tapmiskatse, tulistaja on esialgselt identifitseeritud, kinnitas Födreraalne Juurdlusbüroo (FBI) pressikonverentsil.

Mees, kes tulistas laupäevasel kampaaniaüritusel USA endist presidenti, oli 20-aastane Pennsylvania elanik Thomas Matthew Crooks, teatasid FBI ametnikud. Väidetavalt elas Crooks Bethel Parkis, mis on Butlerist, kus tulistamine toimus, ligi tunni pikkuse sõidu kaugusel. 

CNNi andmetel oli Crooks registreeritud vabariiklaseks, kuid ta tegi 2021. aastal väikese annetuse demorkraatidega seotud grupile. 

Pennsylvania valijate andmebaasis on ta registreeritud hääletama vabariiklaste poolt. Sel aastal toimuvad presidendivalimised oleksid olnud esimesed, kus ta oleks saanud hääletada. 

«Täna õhtul oli tegemist meie endise presidendi Donald Trumpi tapmiskatsega,» ütles FBI eriagent Kevin Rojek Pennsylvania osariigis Butleris, kus Trump oli kampaaniaüritusel.

Rojek lisas, et FBI on tulistaja esialgselt tuvastanud ning pole põhjust arvata, et oht kestab.

«Hetkel ei ole me valmis tuvastama, kes oli tulistaja, kuid me oleme tema identifitseerimisele lähedal,» ütles mõned tunnid pärast tulistamist eriagent, kelle sõnul agendid «töötavad palehigis», et identifitseerimine kinnitada.

USA meedia teatel on arvatav tulistaja surnud, lisaks sai surma veel üks inimene. Washington Posti ja ABC Newsi teatel kinnitas arvatava tulistaja surma Butleri maakonna ringkonnaprokurör Richard Goldinger.

Tagasi üles