Mõjuka Araabia Ühendemiraatide kaitseministriks tõusis Dubai emiraadi kroonprints

Copy
Suurbritannia prints William ja Dubai kroonprints šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum jalutamas Expo 2020 üritusel Dubais. Foto on tehtud 10. veebruaril 2022. aastal.
Suurbritannia prints William ja Dubai kroonprints šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum jalutamas Expo 2020 üritusel Dubais. Foto on tehtud 10. veebruaril 2022. aastal. Foto: Chris Jackson / Reuters / Scanpix

Dubai emiraadi valitseja šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum tegi valitsusremonti ja teatas pühapäeval, et määras Araabia Ühendemiraatide uueks kaitseministriks oma poja, emiraadi kroonprintsi.

«Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum liitus AÜE valitsusega kui asepeaminister ja ta määrati kaitseministriks,» kirjutas šeik Mohammed, kes on lisaks veel ka ühendemiraatide peaminister ja asepresident, sotsiaalmeediaplatvormil X.

Šeik Hamdan (41) on šeik Mohammedi teine poeg ning ta on olnud Dubai kroonprintsi tiitli kandja alates 2008. aastast. Aastal 2001. lõpetas ta Suurbritannias maineka Sandhursti sõjaväekolledži ja alates 2006. aastast juhtis ta Dubai erinõukogu, mis vastutas emiraadi strateegiliste arenguplaanide eest.

Tagasi üles