EKSPERIMENT Riia lennujaamas jõlkuvad taksojuhid püüavad turistidel nahka üle kõrvade tõmmata (4)

Copy
Bussipeatus ja ootavad taksod Riia lennujaamas.
Bussipeatus ja ootavad taksod Riia lennujaamas. Foto: Paula Čurkste / LETA / Scanpix

Kuigi sarnaselt Tallinnale on ka Riia üritanud saada lahti kliente tüssavatest taksojuhtidest, näitab avalik-õigusliku telekanali LTV eksperiment, et Läti pealinna õhuväravas maanudvatel külastajatel on endiselt suur oht langeda ülemäärast hinda nõudvate petturjuhtide küüsi.

Lisaks linnaliinibussile, otse Riia kesklinna viivale ekspressbussile ning ametlikele taksodele kihab lennujaama ümbrus ka mitteametlikest taksodest. Osa seal kliente püüdvaid juhte jätavad ostmata litsentsi, mis lubaks neil Riia lennujaamas töötada, pargivad oma auto pisut eemale ja üritavad siis terminali juures turiste meelitada, vahendas Läti avalik-õiguslik ringhääling.

Pärast ühelt ametliku takso juhilt pettuse kohta video saamist otsustas LRT ise korraldada lennujaamas eksperimendi ning saaris oma reporteri kotti peidetud mikrofoniga terminali juurde. Kohe hoonest väljudes pakuti talle sõitu Riia raudteejaama juures asuva Origo ostukeskuse ette 45 euro eest – absurdselt kallis hind kaheksakilomeetrise reisi eest.

Tagasi üles