Kongressile kogunevad USA vabariiklased valmistuvad Trumpi atentaadi järel seljavõiduks (1)

Copy
USA ekspresident Donald Trump saabumas pärast tapmiskatset Milwaukee lennujaama, et osaleda täna algaval vabariiklaste kongressil.
USA ekspresident Donald Trump saabumas pärast tapmiskatset Milwaukee lennujaama, et osaleda täna algaval vabariiklaste kongressil. Foto: Dan Scavino juunior / X / Reuters / Scanpix

USA vabariiklased kogunevad täna Milwaukeesse kongressile, kus üleeile atentaadi üle elanud endine president Donald Trump kinnitatakse erakonna presidendikandidaadiks novembrikuistel valimistel ning ta ise on lubanud pidada kõne, mis peaks aitama riiki ühendada.

Neli päeva vältaval kongressil osaleb umbes 50 000 vabariiklast, üritus kulmineerub neljapäeval Trumpi kõnega. Enne seda avalikustab Trump oma valiku asepresidendi kohale. Võimalik, et juba täna selguv otsus võib määrata valimiskampaania lõpusirge tooni.

Pärast üleeilset tapmiskatset Pennsylvania kampaaniaüritusel räägiti vabariiklaste kongressi edasilükkamisest, kuid Trump kinnitas, et on kongressiks valmis, lubades trotsida kurjust.

Tagasi üles