Vaikne, nutikas ja kiusatud: Trumpi tulistaja motiivi kohal ripub endiselt küsimärk (7)

Copy
Donald Trumpi tulistanud Thomas Matthew Crooks 2022. aasta juuni alguses Bethel Parki keskkooli lõpuaktusel.
Donald Trumpi tulistanud Thomas Matthew Crooks 2022. aasta juuni alguses Bethel Parki keskkooli lõpuaktusel. Foto: Bethel Parki koolipiirkond / AP / Scanpix

USA uurijad üritavad jätkuvalt välja selgitada, miks otsustas 20-aastane Pennsylvaniast pärit vaikne ja tagasihoidlik Thomas Matthew Crooks tulistada laupäeval kampaaniaüritusel ekspresidenti ja peatselt ametlikult vabariiklaste riigipeakandidaadiks kinnitatavat Donald Trumpi.

Salateenistuse snaiprid lasid Crooksi maha, kui ta tulistas Pennsylvania osariigis Butleris peetud kogunemisel Trumpi suunas lähedalasuva hoone katuselt mitu lasku.

Kuigi seni on politsei rääkinud, et ta kasutas poolautomaatset püssi, näitab helianalüüs, et ta võis pruukida kolme relva. Esimesest relvast tegi Crooks kolm, teisest viis lasku ja lõpuks kõlas lask arvatavast kolmandast relvast, ütlesid CNNile Colorado ülikooli riikliku meediakohtuekspertiisi keskuse asjatundjad Catalin Grigoras ja Cole Whitecotton, kes analüüsivad heli- ja videosalvestisi ning pilte.

Tagasi üles