ÜLEVAADE Trump pääses atentaadist õnne­kombel peaaegu vigastusteta (2)

Copy
Eriteenistuste agendid toimetamas Donald Trumpi minema kampaaniaürituse lavalt Butleri linnas.
Eriteenistuste agendid toimetamas Donald Trumpi minema kampaaniaürituse lavalt Butleri linnas. Foto: Gene J. Puskar/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president Donald Trump pääses rünnakust valimiskampaania üritusel Pennsylvania osariigis kerge vigastusega paremas kõrvas. Paraku hukkus sündmuskohal üks pealtvaataja ning veel kaks inimest said viga, kui 20-aastane ründaja tule avas.

Kuus minutit pärast seda, kui Trump laupäeva õhtul Lee Greenwoodi loo «God Bless the USA» saatel Butleri linnas lavale astus, kõlasid lasud ning Trump haaras kõrvast ja viskus kõnepuldi taha maha.

Salateenistuse agendid viskusid Trumpi kaitseks talle peale ja üritasid veenda ekspresidenti sõidukisse liikuma, kuid Trump kordas ikka ja jälle: «Las ma võtan oma kinga.»

Viimaks õnnestus Trumpi ümbritseval eriteenistuse meeskonnal keelitada ta lavalt lahkuma, kuid enne tõstis Trump rusikasse tõstetud käe, verenire mööda põske alla voolamas, ja paistis sosistavat: «Võidelge!» Nagu juhitult hakkas rahvahulk rusika liikumise rütmis skandeerima: «USA! USA! USA!»

Tagasi üles