Trumpi asepresidendikandidaat – poliitilisest tuulelipust Ukraina abi vastane (4)

Copy
Vabariikliku Partei presidendikandidaat Donald Trump (vasakul) ja tema kampaaniapartner J.D. Vance partei kongressil Milwaukees.
Vabariikliku Partei presidendikandidaat Donald Trump (vasakul) ja tema kampaaniapartner J.D. Vance partei kongressil Milwaukees. Foto: ELIZABETH FRANTZ/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president Donald Trump nimetas Vabariikliku Partei kongressil oma kampaaniapartneriks Ohio senaatori J.D. Vance’i, kes on teinud läbi muutuse Trumpi karmist kriitikust ekspresidendi lemmiklapseks.

Toona, 2016. aastal oma läbimurderomaani «Hillbilly Elegy» avaldamise ajal uskus Vance, et Trumpi populistlik poliitika on võlts alternatiiv Ameerika unustatud piirkondi vaevavatele probleemidele. «Küüniline persevest», «Ameerika Hitler» ja «poliitiline heroiin» on vaid mõned tähistajad, mida Vance on Trumpi kohta kasutanud.

Kuus aastat hiljem, kui Vance’ile avanes võimalus kandideerida Ohio senaatoriks, vabandas ta oma varasemate väljaütlemiste eest ja pälvis Trumpi isikliku toetuse. See viis ta automaatselt Vabariikliku Partei kandidaatide tippu ja avas ukse Kongressi ülemkotta.

Tagasi üles