VIDEO Läti politsei jahib liiklusrikkujaid õhust drooniga

Copy
Autod tunamullu suvel Lätis Liepāja maanteel juhtunud õnnetuse tõttu ummikus seismas.
Autod tunamullu suvel Lätis Liepāja maanteel juhtunud õnnetuse tõttu ummikus seismas. Foto: Paula Čurkste / LETA / Scanpix

Läti politsei avalikustas droonivideo, mis näitab, kuidas nad hoiavad õhust silma peal ohtlikel teelõikudel ja jäädvustavad reeglitega vastuollu minevaid liiklejaid, kellele hiljem salvestise alusel on ka trahv määratud.

Läinud reedel läbi viidud liiklusohutuse järelevalve käigus jäädvustas politsei droon Liepāja maanteel, kus kõrvaltee pöörab Lapsāmisse, ning Ventspilsi maanteel, kus tee pöörab Kalnciemsi, kokku üheksa rikkujat, kes tegid reegleid eiravaid manöövreid, vahendas avalik-õiguslik ringhääling LSM.

Droonisalvestis näitab, et autojuhid tegid pidevalt möödasõite ristmiku lähedal, kus see on keelatud. Politsei pidas rikkumiselt tabatud juhid kinni ja määras neile trahvi. Möödasõidu keelu eiramise eest on ette nähtud trahv 55 eurot.

Politsei jagas videot sotsiaalmeedias ja ärgitas Läti teedel liiklevaid autojuhte järgima silte ja reegleid ning mitte riskima ohtlikke manöövreid tehes enda ja teise eluga.

Läti politseiamet lisas, et ametnikud kasutavad droone eesmärgiga parandada üldist liikluskultuuri, pannes õhust tehtava järelevalve käigus rõhku agressiivse sõidustiiliga seotud rikkumiste fikseerimisele ja liiklusmärkidest kinnipidamisele.

Tagasi üles