Ukraina peastaap: ööpäevaga toimus 150 lahingut

Copy
Ukraina sõdur Leipardi tankil. Õppused Donetskis 12. mail 2024. a.
Ukraina sõdur Leipardi tankil. Õppused Donetskis 12. mail 2024. a. Foto: Valentin Ogirenko / Reuters / Scanpix

Vene-Ukraina rindel leidis värskendatud andmetel viimase ööpäeva jooksul aset 144 sõjalist kokkupõrget, vaenlane koondas oma jõupingutused Toretski ja Pokrovski suunale, kus toimus 55 kokkupõrget, edastas Ukraina relvajõudude peastaap täna hommikul.

Toretski suunal ründas Vene vägi 29 korda ukrainlaste positsioone Pivdenne ja Nju Jorki alal.

Pokrovski suunal tõrjusid Ukraina sõdurid Novooleksandrivka, Vozdviženka, Kalõnove, Karlivka, Novoselivka Perša ja Jasnobrodivka asula piirkonnas 26 pealetungi ja rünnakut.

Harkivi suunal toimus Hluboke ja Vovtšanski piirkonnas 20 kokkupõrget.

Kurahhove suunal peatas Ukraina vägi venelaste rünnakud Krasnohorivka, Heorhiivka ja Paraskoviivka juures, kus vaenlane üritas kaitsest läbi murda 12 korda.

Kupjanski suunal rünnati päevaga 11 korda.

Lõmani suunal lõi Ukraina vägi tagasi rünnakud Hrekivka, Makijivka, Ternivka, Torske lähedal, aga ka Serebrjanka metsas.

Siverski suunal tõrjus Ukraina kaitsevägi kümme rünnakut. Vaenlane püüdis edasi liikuda Sporne, Verhnjokamjanske, Võimka ja Razdolivka lähedal.

Orihhivi suunal toimus seitse kokkupõrget Mala Tokmatška ja Novoandriivka piirkonnas, venelased tulistasid Huljaipole, Lobkove, Rivne, Kamjanski ja Pjatihhatki suunal välja sadakond juhitamatut lennukiraketti.

Kramatorski suunal lõid Ukraina sõdurid tagasi kuus vaenlase katset kaitsest läbi murda. Venemaa ründas õhujõudude toel põhiliselt Tšassiv Jari piirkonnas.

Dnepri suunal jätkavad venelased katseid tõrjuda Ukraina üksusi välja Dnepri pahemkalda positsioonidelt. Viis Venemaa rünnakut ebaõnnestusid.

Vremivka suunal ründasid venelased kolmel korral Ukraina positsioone Kostjantõnivka ja Novodarivka lähedal.

Volõni ja Polissja suunal ei ole operatiivolukord oluliselt muutunud, märke vaenlase ründerühmade moodustamisest ei olnud.

Tšernihivi ja Sumõ oblasti piiril säilitavad venelased sõjalist kohalolekut, pommitavad Venemaalt asustatud alasid ning luuravad Ukraina järgi ning korraldavad sabotaaži.

Tagasi üles