Von der Leyeni võidus kumas kokkulepet Meloniga (2)

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola ühisel pressikonverentsil.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola ühisel pressikonverentsil. Foto: Philipp von Ditfurth

Täpselt Euroopa Rahva­partei (EPP), sotside ja liberaalide kolmik­liidu jagu ehk 401 häält euro­parlamendi täis­kogult Strasbourgis kinnitasid, et Ursula von der Leyenist saab Euroopa Komisjoni president veel viieks aastaks.

Vastuhääli anti 284. Rikutud sedeleid oli 7 ja erapooletuid 15.

Delegatsioonide suuruse ja eurosaadikute väljaütlemiste võrdluses võib aga kindlalt öelda, et mitte kõik kolmikliidu saadikud ei toetanud salajasel hääletusel von der Leyenit. Samuti seda, et tema teise mandaadi kindlustasid osaliselt kahe poliitilise grupi – Euroopa Konservatiivide ja Reformistide (ECR) ja roheliste esindajad.

Näide koalitsiooni liikmest, kes von der Leyeni selja taha, vaatamata võimukokkuleppele, ei läinud, on keskerakondlane ja seekaudu liberaalide Uueneva Euroopa fraktsiooni kuuluv Jana Toom.

Tagasi üles