Serbia politsei leidis ilmselt üles Šveitsist varastatud Cezanne'i maali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varaste saagiks langesid (ülalt vasakult kellaosuti liikumise suunas) Vincent van Goghi «Õitsvad kastanioksad» (1890), Edgar Degas' «Krahv Lepic ja tema tütred» (1871), Claude Monet' «Moonid Vétheuil' lähedal» (1879), ning Paul Cézanne'i «Poiss punases ve
Varaste saagiks langesid (ülalt vasakult kellaosuti liikumise suunas) Vincent van Goghi «Õitsvad kastanioksad» (1890), Edgar Degas' «Krahv Lepic ja tema tütred» (1871), Claude Monet' «Moonid Vétheuil' lähedal» (1879), ning Paul Cézanne'i «Poiss punases ve Foto: AFP / Scanpix.

Serbia politsei leidis ilmselt üles 2008. aastal Zürichi eramuuseumist varastatud Prantsuse impressionisti Paul Cezanne’i maali ja võttis kinni kolm kahtlusalust.

Politsei leitud maali nime ei avalikustanud, kuid Serbia meedia oletusel on tegemist maaliga «Poiss punases vestis», mis varastati E.G. Bührle kollektsioonist koos Claude Monet’, Vincent van Gogh ja Edgar Degas’ kolme maaliga.

Ühe politseiniku sõnul lendas Serbiasse üks välismaine kunstiekspert, et teha kindlaks leiti maali ehtsus.

Cezanne’i maali «Poiss punases vestis» orienteeruv hind on 84 miljonit eurot.

Monet’ «Moonid Vétheuil’ lähedal» ja van Gogh’ «Õitsvad kastanioksad» leiti varsti pärast röövi tervelt üles ühest autost, mis oli pargitud Zürichi närvikliiniku juurde.

Tunnistajate väitel röövisid neli maailmakuulsa kunstniku maali kolm maskides ja relvastatud kurjategijat, kes rääkisid saksa keelt slaavi aktsendiga.

Neljas varastatud maal oli Degas’ «Krahv Ludovic Lepic ja tema tütred» (hind umbes 8 miljonit eurot) ja seda pole tänaseni leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles