NATSIONALISM 3.0 Soome neonatsid meelitavad uusi liikmeid võitlusspordiklubide kaudu (4)

Copy
Paremäärmusliku rühmituse Põhjala Vastupanuliikumine liikmed 2017. aastal Helsingis. Pärast organisatsiooni Soomes keelustamist on selle liikmed asunud teistesse ühendustesse, mis levitavad samasugust ideoloogiat.
Paremäärmusliku rühmituse Põhjala Vastupanuliikumine liikmed 2017. aastal Helsingis. Pärast organisatsiooni Soomes keelustamist on selle liikmed asunud teistesse ühendustesse, mis levitavad samasugust ideoloogiat. Foto: VESA MOILANEN / Lehtikuva / AP / Scanpix

Soome kaitsepolitsei (Supo) teatel kasvas mullu riigis paremäärmusliku maailmavaatega seotud võitlusspordiklubide arv ning samuti korraldavad radikaalsed rühmitused meeleavalduste ja võitlustreeningute kõrval ka näiteks muusikaüritusi.

«Sellised tegevused on muu hulgas olulised paremäärmuslastega seotud võrgustike jaoks ja inimeste värbamiseks,» vahendas avalik-õiguslik ringhääling Yle kaitsepolitsei teadet.

Üks näide sel viisil tegutsevatest organisatsioonidest on Active Club Finland, kes juunis korraldas võitlusspordiüritusi Ruovesi vallas toimunud neonatslikul ja paremäärmuslikul kogunemisel nimega White Boy Summer Fest. Ürituse korraldajate ringi kuulusid äärmusühendus Tulenväki (Tulerahvas) ja paremäärmuslik võitlusspordiklubi Veren Laki (Vere Seadus).

Tagasi üles