USA salateenistus lükkas korduvalt tagasi palve tugevdada julgeolekut Trumpi üritustel (1)

Copy
USA salateenistuse töötajad hoiavad olukorral silma peal vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi ja asepresidendikandidaadi J. D. Vance’i kampaaniaüritusel Grand Rapidsis Michigani osariigis.
USA salateenistuse töötajad hoiavad olukorral silma peal vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi ja asepresidendikandidaadi J. D. Vance’i kampaaniaüritusel Grand Rapidsis Michigani osariigis. Foto: Carlos Osorio / AP / Scanpix

USA salateenistuse tippametnikud lükkasid viimase paari aasta jooksul korduvalt tagasi ekspresidendi ja vabariiklaste riigipeakandidaadi Donald Trumpi julgeolekumeeskonna palve tugevdada turvameetmeid tema kampaaniakogunemistel, kirjutasid The Washington Post ja The New York Times.

Kuigi salateenistus oli seni eitanud, justkui oleks nad tõrjunud Trumpi meeskonna palveid tugevdada julgeolekut, siis eile möönis salateenistuse pressiesindaja Anthony Guglielmi siiski, et seda on tehtud. Samas lisas ta, et Pennsylvanias Butleris toimunud kogunemise jaoks, kus Trump langes atentaadi ohvriks, ei olnud tema lähikond avaldanud soovi kaitset tugevdada.

Samas kaks asjaga kursis olevat allikat ütlesid The New York Timesile, et Trumpi kampaaniameeskond oli üritanud saada talle täiendavat kaitset suurema osa ajast pärast seda, kui Trump 2021. aasta hakul Valgest Majast lahkus.

Tagasi üles