USAs lämmatas 12-aastane tüdruk mobiili pärast tülitsedes surnuks oma 8-aastase nõo (1)

Copy
Politseiautod USAs Tennessee osariigis. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud.
Politseiautod USAs Tennessee osariigis. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud. Foto: Tami Chappell / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Tennessee osariigis esitati mõrvasüüdistus 12-aastasele tüdrukule, kes mobiiltelefoni pärast puhkenud vaidluse järel tappis lämmatamise teel oma parasjagu maganud kaheksa-aastase nõo.

Prokuratuuri teatel salvestas turvakaamera mõrva, mis leidis aset 15. juulil tüdrukute vanaema kodus Tennessee osariigis Humboldtis, vahendas uudisteagentuur AP.

Salvestiselt paistab, kuidas lastest vanem kasutas voodipesu, et lämmatada endast nooremat nõbu, kui viimane magas narivoodi ülemisel asemel, teatas Gibsoni maakonna ringkonnaprokurör Frederick Agee.

Pärast seda, kui kaheksa-aastane tüdruk oli surnud, puhastas vanem laps Agee sõnul ohvri surnukeha ja sättis selle teise asendisse.

Tüdrukute sugulane ütles Memphises tegutsevale WREG-TV-le, et mujalt vanaemale külla sõitnud lapsed olid läinud varem vaidlema mobiiltelefoni pärast.

12-aastasele tüdrukule esitati süüdistus esimese astme mõrvas ja tõenditega manipuleerimises pärast seda, kui turvakaamera salvestis jõudis kolmapäeval võimude kätte.

«Kõigist minu büroost läbi käinud vägivallategudest, olgu siis toime pandud täiskasvanu või alaealise poolt, on see üks kõige häirivamaid,» kirjutas ringkonnaprokurör Agee oma avalduses.

Ta lisas, et ta esitab kohtunikule taotluse mõista sel kuul 13-aastaseks saava tüdruku üle õigust justkui oleks tegemist täiskasvanuga, sest see võimaldab määrata talle pikemat karistust kas vangistuses või mõne muu kohtuotsusega sätestatud järelevalve tingimustes.

Tagasi üles