Harrise suurim probleem USA valijate silmis: ta on korraga naine ja mustanahaline (3)

Copy
USA asepresident Kamala Harris ostab eelmisel reedel koos oma õetütre tütardega jäätist Washingtonis supermodelli Tyra Banksi hüpikpoest Smize & Dream.
USA asepresident Kamala Harris ostab eelmisel reedel koos oma õetütre tütardega jäätist Washingtonis supermodelli Tyra Banksi hüpikpoest Smize & Dream. Foto: Erin Schaff / Getty Images / AFP / Scanpix

Vaatlejate hinnangul läheks Demokraatlik Partei suurele riskile, kui nimetaks presidendikandidaadiks 59-aastase asepresidendi Kamala Harrise, sest lisaks poliitilistele küsimustele peaks ta mustanahalise naisena veenma USA valijaid olema üle rassistlikest ja seksistlikest eelarvamustest.

Rohkem kui kahe sajandi jooksul on USA valijad hääletanud mustanahalise riigipeaks vaid korra ning naine pole kunagi saanud rahva toetust, mistõttu pelgavad isegi mustanahalised valijad, et Harrise ees on võimatu ülesanne.

«Kas tema rassist ja soost saab teema? Absoluutselt,» ütles uudisteagentuurile Reuters ühenduse Black Voters Matter Fund (Fond Mustanahalised Hääletajad Loevad) kaasasutaja ja poliitiline strateeg LaTosha Brown.

Tagasi üles