Kokku elanud Saksa õde ja vend kaotasid kohtuasja

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Inimõiguste Kohus
Euroopa Inimõiguste Kohus Foto: SCANPIX

Euroopa Inimõiguste Kohus jättis täna jõusse Saksa kohtu otsuse mõista intsesti eest vangi mees, kes sai oma noorema õega neli last.

Susan Karolewski sünnitas oma vennale Patrick Stübingile (35) neli last, kellest kaks on puudega, vahendasid BBC ja AFP.

Stübing, kes on verepilastamise eest veetnud kolm aastat trellide taga, kohtus oma seitse aastat noorema bioloogilise õega alles täiskasvanuna, kui ta otsis üles oma tegelikud vanemad. Üles kasvas ta kasuvanemate juures.

Õde ja vend muutusid lähedaseks ja said aastatel 2001-2005 neli last. Nüüdseks elab paar lahus ning kolm last neljast on antud kasvatajate hoole alla.

Euroopa Inimõiguste Kohtu hinnangul on Saksamaal õigus verepilastamist keelata, sest see suurendab puuetega laste sündimise tõenäosust.

Stübingi advokaat väitis, et samasugune kõrgendatud risk esineb ka siis, kui lapsi saavad puudega inimesed või vanemad naised, ent säärastel puhkudel laste saamist seadusega ei keelata. Stübing väitis kaebuses, et Saksa seadus rikub tema õigust pere- ja eraelule.

Strasbourgis tegutseva kohtuorgani sõnul aga ei riku Saksa intsestikeeld õigust pereelu kaitsele. Kohus märkis, et kuna Euroopa Nõukogu liikmesriigid pole kokku leppinud, kas konsensuslik seks täiskasvanute vahel võib olla kuritegu, võis Saksamaa ise otsustada, kuidas seda piirata.

Samuti nentis kohus, et intsestis mõisteti süüdi vaid Stübing, Karolewski pääses vanglast, sest tal on isiksusehäire ja ta vastutab vaid osaliselt oma tegude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles