ülevaade Iisraeli uus pealetung Gazas sundis taas pagema kümneid tuhandeid palestiinlasi

Copy
Iisraeli pommirünnakus vigastada saanud palestiina naised saabuvad üleeile Khān Yūnis​i Nasseri haiglasse.
Iisraeli pommirünnakus vigastada saanud palestiina naised saabuvad üleeile Khān Yūnis​i Nasseri haiglasse. Foto: BASHAR TALEB/AFP/Scanpix

Iisraeli sõjaväe uues maismaaoperatsioonis varem humanitaartsooniks kuulutatud alal Gaza sektori lõunaosas ja Khān Yūnisi linnas on viimastel päevadel surma saanud kümneid inimesi ja vähemalt 150 000 elanikku on pidanud kiiruga pagema.

Nädala hakul teatasid Iisraeli relvajõud, et kärbivad varem turvaliseks kuulutatud ala suurust ja käskisid elanikel sealt lääne poole evakueeruda, et korraldada operatsioone islamirühmituse Hamas vastu, kelle võitlejad on luureandmete järgi imbunud Khān Yūnis​isse. Samuti tulistas rühmitus Iisraeli sõnul sealt kandist välja rakette.

Tankide ja sõjalennukite rünnakutes on aga piirkonnas saanud kannatada sedavõrd palju inimesi, et Khān Yūnis​i haiglate teatel on nende suutlikkus vigastatuid aidata ammendumas. «Rohkemate patsientide jaoks pole ruumi… Napib meditsiinitarvikuid, me ei saa oma patsiente päästa,» ütles uudisteagentuurile AFP Nasseri haigla direktor Mohammed Zaqout.

Tagasi üles