Põhja-Korea häkkerid varastavad lääne tuumasaladusi ja relvakavandeid

Copy
Häkkerirühmitus Andariel ehk APT45 aitab Põhja-Korea diktaatoril Kim Jong-unil hankida lääne sõjasaladusi. Pildil Kim juuli alguses Korea Töölispartei keskkomitee istungil.
Häkkerirühmitus Andariel ehk APT45 aitab Põhja-Korea diktaatoril Kim Jong-unil hankida lääne sõjasaladusi. Pildil Kim juuli alguses Korea Töölispartei keskkomitee istungil. Foto: KCNA/KNS/AP/Scanpix

Põhja-Korea diktatuurirežiimi hüvanguks tegutsevad häkkerid on võtnud sihikule lääne kaitse-, kosmose-, tuuma- ja inseneritööstuse organisatsioonid, varastades muu hulgas rakettide, tankide, hävituslennukite ja allveelaevade kavandeid, hoiatasid Ühendkuningriigi, USA ja Lõuna-Korea luure.

Briti signaalluureagnetuuri GCHQ all tegutseva riikliku küberjulgeoleku keskuse teatel on häkkerirühmitus Andariel üritanud saada kätte nii lepinguid, jooniseid kui ka eri projektide detaile, vahendas The Times.

Häkkerite rühmitus, kes on tuntud ka nime all APT45, on seotud Põhja-Korea luureametiga ja on tegutsenud alates 2009. aastast. Viimased kümmekond aastat on kehtinud neile USA sanktsioonid. Eksperdid oletavad, et rühmitus on spionaaži kõrval asunud korraldama ka lunavararünnakuid haiglate, pankade ja Lõuna-Korea kaitsetööstusettevõtete vastu, et sedasi oma tegevust rahastada.

Tagasi üles