Reuters: Iisraeli valimistulemus võib kujuneda tasavägiseks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimaste päevade arvamusküsitlused näitavad Iisraeli valimistel Kadima ja Likudi parteidele üsna sarnast tulemust ning valijate jaoks on see vihmasele päevale sattunud hääletus üks riigi ajaloo tuimemaid ja nürimaid.

Iisraeli 5,3 miljoni hääleõigusliku valija jaoks on kampaaniat varjutanud riigi armee rünnak Gaza sektoris, vahendas Reuters.

Valijate jaoks on põhiküsimus, millise partei liider suudab tagada riigi turvalisust ajal, mil rahu palestiinlastega muutub üha vähetõenäolisemaks.

Valijad ei usu enam eriti, et ükski peaministrikandidaat asuks ellu viima erinevat poliitikat. Favoriitideks on neil valimistel tsentristlik Kadima partei, mida juhib Tsipi Livni ja mille asutas peaminister Ariel Sharon, ja parempoolne Likudi partei, mida juhib endine peaminister Benjamin Netanyahu.

Ultraparempoolse Avigdor Libermanni partei on küsitluste järgi kolmandal kohal ning kaitseminister Ehud Baraki juhitud sotsialistid neljandal kohal. 

Ligi kolmandiku parlamendikohtadest saavad endale aga väikeparteid nii et ükskõik, kes valimised ka võidab, kulub sellel poliitilisel jõul enamasti pikki nädalaid keerukate omavaheliste suhetega parteidest koalitsiooni moodustamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles