Kim Jong-il soovitab oma testamendis keskenduda massihävitusrelvade tootmisele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-ili mälestustseremoonia Pyongyangis
Kim Jong-ili mälestustseremoonia Pyongyangis Foto: SCANPIX

Põhja-Korea endine diktaator Kim Jong-il jättis endast maha poliitilise testamendi, milles soovitab oma riigil jätkata massihävitusrelvade arendamist.

Testamendi sisu paljastas Põhja-Koreast Lõuna-Koreasse põgenenud ning Põhja-Korea inimõiguste eest võitleva mõttekoja North Korea Strategic Information Service Center (NKSIS) juht Lee Yun-keol, edastab AFP.

Jaapani väljaanded avaldasid sel nädalal väljavõtteid Kim Jong-ili poliitilisest testamendist.

«Pidage meeles, et tuumarelvade, kaugmaarakettide ja biokeemiliste relvade jätkuv arendamine ja tootmine tagab Korea poolsaarel rahu,» seisab Põhja-Korea endise juhi testamendis.

Põhja-Korea lasi eile välja raketi, mis väidetavalt oleks viinud ilmavaatlussatelliidi orbiidile. Lääneriikide arvates on tegemist hoopis kaugmaaraketiga.

Rakett lasti välja Põhja-Korea asutaja Kim Il-sungi 100. sünniaastapäevaks.

USA andmetel plahvatas Põhja-Korea rakett paar minutit pärast starti ja kukkus 165 kilomeetri kaugusel Lõuna-Korea pealinnast Soulist läänes merre.

Lõuna-Korea ja USA luureandmetel Põhja-Korea raketikatsetus ebaõnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles