«NAGU ÕUDUSFILMIS» Liverpooli lähistel pussitas tantsutundi tunginud noormees surnuks kaks last (10)

Copy
Southportis pussitas mees tänaval kaheksat inimest. Politsei reageeris suurte jõududega.
Southportis pussitas mees tänaval kaheksat inimest. Politsei reageeris suurte jõududega. Foto: James Speakman / PA / AP / Scanpix

Inglismaal Liverpooli lähistel Southportis pussitas kohaliku aja järgi täna ennelõunal mees surnuks kaks last ja veel üheksa inimest sai vigastada. 

Vigastatute seas on kaks täiskasvanut ja ülejäänud neist on lapsed. Kuus vigastatut on kriitilises seisundis.

Politsei sai väljakutse Southporti linna Harti tänavale, kus väidetavalt oli mees pussitanud mitut inimest. Kohalikud võimud reageerisid suurte jõududega ning peagi võeti rünnakus kahtlustatav mees vahi alla, vahendas The Telegraph.

Sündmuspaiga lähistel elav naine ütles väljaandele Liverpool Echo, et kohalikel kästi aknad ja uksed sulgeda pärast seda, kui tuli teade mehest, kes jookseb tänaval ringi ja ründab noaga inimesi.

«Me olime väga hirmul, paanikas ja murest murtud – kõik üritasid ühendust saada ümberkaudse piirkonna elanikega. Ma ei tea, kuidas selline asi saab keset esmaspäeva lõunat aset leida,» märkis naine väljaandele.

Harti tänaval asuva autoparandustöökoja omanik Colin Parry, kes oli üks esimestest, kes politseile kuriteost teatas, arvas, et noahaavu sai kuus või seitse noort tüdrukut. «Emad tulid siia ja karjusid. See oli nagu stseen õudusfilmist,» märkis Parry. «See oleks nagu Ameerika, mitte päikeseline Southport.»

Hiljem selgus kohaliku hädaabiteenistuse teadaandest, et noarünnakus saadud vigastuste tõttu viidi haiglasse kokku kaheksa inimest, kellest arvatavasti suurem osa on lapsed, kuna kohalik Alder Cey lastehaigla kuulutas pärast rünnakut välja, et asutus reageerib suuremahulise õnnetuse toimumisele.

The Telegraph lisas pärastlõunal, et rünnak toimus arvatavasti beebikooli tundideks kasutataval rendipinnal nimega The Hart Space, kus aga parasjagu toimus USA popstaar Taylor Swifti teemaline 6-11-aastaste tüdrukute jooga- ja tantsuklubi tund, millest võttis väidetavalt osa ligi 25 last.

Harti tänaval poodi pidav 35-aastane Bare Varathan rääkis The Telegraphile, et nägi noahaavadest veritsevaid tüdrukuid tänavale jooksmas. «Nägin väljas seitset kuni kümmet last. Nad olid viga saanud, veritsesid. Nad olid tee peal, jooksid sealt ära,» kirjeldas Varathan. «Neid oli pussitatud siia, siia, siia, kõikjale,» märkis mees, näidates kaelale, seljale ja rinnale.

Kohaliku linnavõimu esindaja Greg Myers kinnitas pärastlõunal varem levinud informatsiooni, mille kohaselt üks lastest suri. «See on minu arusaamine olukorrast,» märkis ta vastuseks küsimusele lapse surma kohta. Hiljem tuli teade ka teise hukkunu kohta.

«Kui ma sinna jõudsin, oli seal üks mees, kes oli täiesti segaduses,» rääkis sündmuskohale saabunud The Hart Space'i töötaja. «Ta oli näinud kahte last The Hart Space'ist välja jooksmas ja arvas, et nad said autolt löögi, kuna auto oli külje pealt verine. Aga tegelikult oli asi selles, et noaga saanud lapsed kukkusid vastu autot,» lisas ta. Tema sõnul oli ründajal seljas musta kapuutsiga särk.

Merseyside'i politsei teatas pressikonverentsil, et 17-aastane nooruk vahistati kahtlustatuna mõrvades ja mõrvakatsetes.

Seni pole teada, mis võis olla ründaja motiiv.

Ühendkuningriigi peaminister Keir Starber avaldas kannatanutele ja nende lähedastele toetust ning tänu kohalikele päästetöötajatele.

Märksõnad

Tagasi üles