kohalik vaade Zelenskõi meeskond peseb puhtaks oma vihatuima liikme mainet

Märulipolitsei ründab Kiievis 2013. aasta detsembris president Viktor Janukovõtši vastaseid meeleavaldajaid. Toona siseministeeriumi keskuurimisbüroo ülema asetäitjaks olnud Oleh Tatarov õigustas hiljem vägivalda ja kaitses toonase režiimi esindajaid seejärel ka kohtus.
Märulipolitsei ründab Kiievis 2013. aasta detsembris president Viktor Janukovõtši vastaseid meeleavaldajaid. Toona siseministeeriumi keskuurimisbüroo ülema asetäitjaks olnud Oleh Tatarov õigustas hiljem vägivalda ja kaitses toonase režiimi esindajaid seejärel ka kohtus. Foto: VIKTOR DRATŠEV/AFP/SCANPIX

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi meeskonna kõige kritiseeritum liige on õiguskaitseorganite tööd kureeriv Oleh Tatarov, kes 2014. aasta Maidani revolutsiooni ajal oli vastasleeris. Nüüd teeb Zelenskõi meeskond kõik, et tema mainet parandada.

Kui võtta Ukraina poliitika mõistmise aluseks Harry Potteri maailm, sobib presidendi kantselei ülemale Andri Jermakile ilmselgelt Voldemorti roll. Tema nime kardavad võimuesindajad sageli isegi isiklikes vestluses mainida, olles hirmul, et ülemus saab sellest kuidagi teada.

Jermaki asetäitjat Oleh Tatarovit tuleks pidada Lucius Malfoyks või mis tahes muuks tegelaseks Surmasööjate tumedate võlurite hulgast. Neile on usaldatud ülesanne tugevdada ja levitada oma isanda võimu koos kõikvõimalike kohutavate volitustega. Umbes nii on Jermaki ja tema asetäitjate võim Ukrainas üles ehitatud.

Tagasi üles