USA senat kiitis majanduse toetuspaketi heaks

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama soovib, et demokraatide kontrolli all olev kongress saadaks paketi lõpliku variandi juba sel nädalavahetusel talle kinnitamiseks.
President Barack Obama soovib, et demokraatide kontrolli all olev kongress saadaks paketi lõpliku variandi juba sel nädalavahetusel talle kinnitamiseks. Foto: AP / Scanpix

USA senat kiitis täna heaks 838 miljardi dollari suuruse toetuspaketi majanduse päästmiseks veelgi sügavamasse kriisi langemise eest.

President Barack Obama soovib, et demokraatide kontrolli all olev kongress saadaks paketi lõpliku variandi juba sel nädalavahetusel talle kinnitamiseks, kuid senat ja esindajatekoda peavad kõigepealt ühtlustama kaks eraldi kriisiplaani.

Esindajatekoda kiitis enda koostatud 819 miljardi dollari suuruse paketi juba varem heaks.

Senati kriisiplaani varianti toetas 61 senaatorit ja vastu oli 37.

Kongressi mõlema koja esindajad peaksid veel täna nimetama läbirääkijad kahe paketi ühtlustamiseks. Enne presidendile üle andmist peavad kongressi mõlemad kojad lõpliku variandi kinnitama.

President Barack Obama kinnitas eile veelkord, et majanduse toetamise pakett on õige suuruse ja ulatusega ning hoiatas majandusraskuste süvenemise eest, kui seda vastu ei võeta ja ebakindlus jätkub.

«See on õige suurusega, see on õige ulatusega. Üldjoontes on sellel õiged prioriteedid, et luua töökohti, mis käivitaksid meie majanduse ja kujundaksid selle ümber 21. sajandi jaoks,» ütles Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles