Kamala Harriselt oodatakse otsust kampaaniapartneri valikul (1)

Copy
Ameerika Ühendriikide asepresident Kamala Harris (paremal) ja Pennsylvania kuberner Josh Shapiro möödunud kuul Philadelphias.
Ameerika Ühendriikide asepresident Kamala Harris (paremal) ja Pennsylvania kuberner Josh Shapiro möödunud kuul Philadelphias. Foto: Kevin Mohatt/REUTERS/Scanpix

Demokraatliku Partei arvatav presidendikandidaat Kamala Harris peaks alustama tuleval nädalal oma kampaaniapartneriga ringreisi Ameerika Ühendriikide kaalukeeleosariikides, mis tähendab, et esmaspäevaks peaks asepresidendikandidaadi isik selge olema.

Kampaaniapartneri valimine nõuab üldiselt kalkulatsioone selles, kes tooks pardale valijagruppe, keda presidendikandidaat ei pruugi kõnetada, kuidas võiks see valik mõjutada valimistulemust tasavägistes osariikides ja kas ta laiendab üldiselt esinumbri haaret.

Pärast seda, kui mitu nimekat demokraati – näiteks Michigani kuberner Gretchen Whitmer ja California kuberner Gavin Newsom – on öelnud, et ei pretendeeri asepresidendi kohale, on sõelale jäänud käputäis nimesid.

Tagasi üles