Mariupoli kaitsnud Ukraina sõjavang tapeti Vene vanglas

Copy
Protestijad plakatiga, millel on kirjas «Peatage Venemaa Ukraina sõjavangide piinamisel ja tapmisel» Šveitsi linnas Luzernis 15. juunil 2024. aastal.
Protestijad plakatiga, millel on kirjas «Peatage Venemaa Ukraina sõjavangide piinamisel ja tapmisel» Šveitsi linnas Luzernis 15. juunil 2024. aastal. Foto: Walter Bieri / Keystone / AP / Scanpix

Aasovi brigaadis võidelnud Ukraina sõjavang Oleksandr Ištšenko suri Doni-äärses Rostovi vanglas vigastustesse, mille tekitas kokkupuude nüri esemega, teatas brigaadi ülema asetäitja Svjatoslav Palamar ning avaldas sotsiaalmeedias dokumendi kohtuekspertiisi tulemustega.

«Kinnitati Ukraina sõjavangi järjekordse jõhkra mõrva fakt. [---] See ei ole lihtsalt järjekordne sõjavangide kohtlemise Genfi konventsiooni küüniline rikkumine venelaste poolt. See on löök inimese aule ja väärikusele, rahvusvahelisele õigusele, põhimõtetele ja väärtustele, mida me rindel kaitseme,» kirjutas Palamar.

Avaldatud autopsia tulemuste järgi põhjustas sõduri surma šokk, mis tulenes mitme roide murrust ja kinnisest rindkeretraumast, mille tekitas «kokkupuude nüri esemega», vahendab Unian.

Tagasi üles