Briti zooloog tegeles aastaid loomade seksuaalse väärkohtlemisega

Copy
Koer. Foto on illustratiivne.
Koer. Foto on illustratiivne. Foto: Waltraud Grubitzsch/dpa/Scanpix

Tuntud Briti zooloog Adam Britton mõisteti Austraalias süüdi loomade väärkohtlemises ja zoofiilias.

Põhjaterritooriumi ülemkohtu otsusel peab Britton vanglatrellide taga veetma kümme aastat ja viis kuud, vahendas BBC. Talle esitati loomade väärkohtlemises ja zoofiilias kokku 56 süüdistust.

Ülemkohtu tõendite põhjal filmis 53-aastane mees ennast loomi piinamas. Samuti jagas ta videoid internetis erinevate pseudonüümide all. Pea kõik piinatud loomad surid.

Brittoni tegevus jäi aastaid märkamatuks, kuni ühelt postitatud videolt leiti niidiots, et tegemist võis olla temaga. Mees võeti vahi alla 2022. aasta aprillis Darwinis. Politsei leidis läbiotsimise käigus tema sülearvutist materjali, mis viitavad ka laste kuritarvitamisele.

Kuritegude üksikasjad on sedavõrd räiged, et nende avalikustamine võib kaasa tuua šokilaadseid tagajärgi, teatas peaprokurör Michael Grant. Kui kohtusaalis neid siiski ette loeti, tormasid mõned kohal viibinud inimesed saalist välja. Osa saali rõdul jälginud inimesi karjus ja sõimas Brittonit.

BBC-le näidatud kohtudokumentidest selgus, et mees piinas viimase pooleteise aasta jooksul enne tema vahistamist vähemalt 42 koera, tappes neist 39. Selleks oli ta ehitanud oma aeda salvestusseadmetega varustatud laevakonteinerist spetsiaalse piinakambri.

Samas on teada, et esimest korda räägib ta hobuste piinamisest juba 13-aastasena.

«[Teie] kõlvatus jääb täiesti välja igasugusest tavalisest inimlikust arusaamisest,» ütles Grant kohtusaalis.

Britton võib vanglas viibida 2028. aasta septembrini, mil ta saab taotleda karistuse jätkumist tingimisi. Samuti on tal elu lõpuni keelatud omada mistahes imetajast looma. Brittoni kaitsja põhjendas mehe kuritegusid harvaesineva häirega, mis kutsub esile intensiivseid ja seksuaalseid tunge.

Britton on üks tuntumaid Briti zoolooge, kes on koostööd teinud ka BBC ja National Geographicu kanaliga. Sealhulgas on dokumentaalsarja filmimiseks külastanud teda ka vaat et maailma prominentseim looduseuurija Sir David Attenborough.

Tagasi üles