Taani jõugud värbavad narkosõjas verd valama Rootsi teismelisi (14)

Copy
Taani politseinik Kopenhaagenis.  
Taani politseinik Kopenhaagenis.  Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau/AFP/Scanpix

Taani jõugud on mõne viimase kuu jooksul hakanud üha rohkem sotsiaalmeedia vahendusel palkama Rootsist noorukeid mõrvu sooritama või plahvatusi korraldama ning «tööpakkumistes» lubatakse selle eest tasuks sadu tuhandeid kroone.

Taani justiitsministri Peter Hummelgaardi sõnul on riigi politsei tuvastanud alates tänavu aprillist 25 juhtumit, kus rootslastele on makstud Taanis kuritegude toime panemise eest, ning kuigi mitmel puhul on korrakaitsjad suutnud kuritööd ennetada, on ainuüksi viimase paari nädala sees peetud kinni hulk naaberriigist saabunud kriminaale.

Selle nädala alguses vahistati Kopenhaagenis 17-aastane Rootsi poiss, keda kahtlustatakse 18-aastase nooruki tulistamises ühe juveelipoe juures, kirjutas Ekstrabladet. Samuti võeti Rootsis vahi alla 24-aastased mees ja naine, keda kahtlustatakse kioski õhku laskmises Kopenhaagenis. Eelmisel nädalala aga peeti Kopenhaagenis kinni mõrvakatses kahtlustatav Rootsi teismeline ja veel üks 17-aastane Rootsi poiss vahistati mehe tulistamise tõttu Lõuna-Taanis Koldingis.

Tagasi üles