Ukraina jätkab pealetungioperatsiooni Kurskis, kus hävitas Vene sõjaväe kolonni (3)

Copy
Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtus eile julgeolekunõukogu liikmetega.

 
Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtus eile julgeolekunõukogu liikmetega.  Foto: Aleksey Babushkin/sputnik/kremlin Pool/EPA/Scanpix

Pärast mitmeid kuid halbu uudiseid Ukraina rindelt õnnestus Ukrainal vaenlast üllatada ning siseneda 6. augustil alustatud operatsiooniga kiiresti mitmekümne kilomeetri sügavusele Venemaale Kurski oblastisse. Venemaa riigipea Vladimir Putin kutsus eile kokku julgeolekunõukogu ning Ukraina jätkuva pealetungi tõttu kuulutati riigis välja föderaalne eriolukord.

Sõjauuringute instituudi geolokaliseeritud kaadrite ja Vene allikate teadete kohaselt on Ukraina väed tunginud 15, kuid kohati kuni 35 kilomeetri sügavusele Venemaale. Tõenäoliselt on tegu väiksemate soomusrühmadega, mis pärast kiireid rünnakuid taandusid, samal ajal kui suuremad Ukraina üksused on riigipiirile lähemal, kus nad kindlustavad oma positsioone. Erinevate teadete kohaselt kontrollib Ukraina ligi 350 ruutkilomeetrit Vene territooriumist. Vene kaitseministeeriumi kohaselt liiguvad piirkonda konvoid uute abivägede ja sõjatehnikaga, vahendab Ria Novosti.

Tagasi üles