ISW: võimalik, et Venemaa on viimas Kurski üksusi Harkivist või mujalt Ukrainast

Copy
Pilt Vene kaitseministeeriumi videost sõjaväe kolonnist, mis on liikumas Kurski oblastisse 9. augustil 2024. aastal.
Pilt Vene kaitseministeeriumi videost sõjaväe kolonnist, mis on liikumas Kurski oblastisse 9. augustil 2024. aastal. Foto: Vene kaitseministeerium / AP / SCANPIX

Venemaa sõjaväe juhtkond tugineb praegu Kurski kaitsmisel piiri lähedale paigutatud üksustele ja tagalas kiiresti mobiliseeritavatele vägedele, millest suurem osa koosneb ajateenijatest ja irregulaarväe üksustest, kirjutab USA mõttekoda sõjauuringute instituut (ISW). Venemaa võib aga olla viimas Kurski paremini varustatud rindeüksusi teistest rindelõikudest Ukrainas.

Samas toob ISW välja, et need üksused reageeriksid tõenäoliselt esimesena, isegi kui Venemaa väejuhatus on otsustanud viia piirkonda kogenumaid üksusi mujalt. «On võimalik, et Vene väejuhatus liigutab praegu Ida- või Lõuna-Ukrainast Kurski piirkonda kogenumaid ja paremini varustatud rindeüksusi, kuid tõenäoliselt võtab selliste üksuste saabumine Kurski piirkonda täiendavat aega,» märkis ISW.

ISW kohaselt ei soovi Venemaa tõenäoliselt üksusi Ida-Ukrainast Kurski liigutada, sest see ohustaks Venemaa pealetungi piirkonnas.

Tagasi üles