ÜLEVAADE Kreml üritab Ukraina musklinäitamisele Kurskis vastust leida (7)

Copy
Ukraina sõjaväelased T-64 tankil Venemaaga piirnevas Sumõ oblastis.
Ukraina sõjaväelased T-64 tankil Venemaaga piirnevas Sumõ oblastis. Foto: ROMAN PILIPEY/AFP/SCANPIX

Venemaa võimuladvik eesotsas režiimi juhi Vladimir Putiniga vaeb endiselt vastust nädal tagasi alanud Ukraina relvajõudude sissetungile Venemaale Kurski oblastisse.

Kremli ladviku peataolekust andis märku eile pärastlõunal Venemaa riigitelevisioonis üle kantud jõuametkondade juhtkonna kohtumine, kus Putinile pidid aru andma teiste seas ka Ukrainaga piirnevate alade omavalitsusjuhid.

Kui Kurski oblasti kuberner Aleksei Smirnovi teatas Venemaa territooriumil 40 kilomeetri laiust ala ja 28 asulat kontrollivatest Ukraina vägedest, läks Putin silmanähtavalt näost ära. Ta katkestas Smirnovi jutu, jättes täpsema info avaldamise Ukraina sõjajõudude edenemise ulatusest kaitseministeeriumile.

«Kaitseministeeriumi ees seisab kindlasti põhiülesanne: vaenlane meie alalt välja pressida, tõrjuda välja ja tagada koos piirivalveteenistusega riigipiiri usaldusväärne kaitse,» märkis Putin, kes muu hulgas väitis, et Ukraina sõjaväe kaotused viimastel päevadel on oluliselt suurenenud. Ukraina ei ole väiteid võimalikest kaotustest kommenteerinud.

BBC ukrainlasest ajakirjaniku Vitali Sevtšenko sõnul näitasid riigitelevisioonis lahti rullunud stseenid Venemaa poliitladviku nõutust. «Putinile meeldib rääkida oma nn sõjaväelisest erioperatsioonist, aga see ei olnud kindlasti kohtumine, mille juhtimist ta nautis,» tõdes Sevtšenko. «Neid stseene näeb Venemaa riigitelevisioonis harva, need paljastavad probleemi ulatuse, millega Venemaa Kurski oblastis silmitsi seisab,» lisas ta.

Tagasi üles