FBI uurib võimalikku Iraani sekkumist USA valimiskampaaniasse

Copy
Donald Trumpi jäljendaja New Yorkis toimunud Dominikaani rahvale pühendatud paraadil. Foto on illustratiivne.
Donald Trumpi jäljendaja New Yorkis toimunud Dominikaani rahvale pühendatud paraadil. Foto on illustratiivne. Foto: Milo Hess / ZUMA / Scanpix

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) algatas uurimise pärast vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi süüdistusi, nagu oleks tema kampaaniameeskonda tabanud Iraani häkkerite rünnak.

«Me saame kinnitada, et FBI uurib seda teemat,» teatas agentuur esmaspäeval napisõnaliselt, sealjuures mainimata Trumpi või Iraani nime.

Trumpi kampaania pressiesindaja ütles BBC-le, et USA-le vaenulikud allikad suutsid illegaalsel teel enda kätte saada nende dokumente. Iraani ametnikud on eitanud seost võimaliku häkkimisega. Samuti ei ole USA valitsus avalikult Iraani süüdistanud.

Microsoft teatas varem, et Iraani häkkerid on võtnud juunis sihtmärgiks USA presidendikandidaadi kampaania, nimetamata siiski, kelle kampaaniaga võis tegemist olla. Microsofti ohuanalüüsikeskuse (MTAC) teatel saadeti kampaaniaga seotud aadressitele õngitsuskirju.

Trump lisas laupäeval, et häkkeritel oli võimalik kätte saada vaid informatsiooni, mis oli juba niikuinii avalikult kättesaadav.

Samas uurib FBI ka seda, kas Iraani häkkerid võivad olla sihikule võtnud ka demokraatide kandidaadi Kamala Harrise valimiskampaania, vahendas CBS anonüümsetele allikatele tuginedes. Washington Posti andmetel saadeti mõni päev enne president Joe Bideni loobumisteadet kolmele Bideni-Harrise kampaaniameeskonna liikmele õngitsuskirju.

Harrise kampaaniameeskonna pressiesindaja sõnul tegelevad nad võimalike küberohtude regulaarse jälgimise ja nende eest kaitsmisega. «Me ei ole teadlikult ühestki meie süsteemide turvaohust,» ütles ta.

CBSi andmetel algatas FBI uurimise juba suve alguses.

Tagasi üles