Venemaa tahab keelata Punaarmee vastu «vihkamist õhutavat» videomängu

Copy
Külastaja mängib videomängu Barcelonas.
Külastaja mängib videomängu Barcelonas. Foto: Enric Fontcuberta / EPA / Scanpix

Peterburi prokuratuur nõuab videomängu «Last Train Home» («Viimane rong koju») levitamise keelamist Venemaal, kuna nende väitel esitab see valeandmeid valitsusasutuste ja ametnike tegevuse kohta Venemaa kodusõja ajal ning kujundab nende suhtes negatiivset suhtumist.

Samuti eitab mäng prokuratuuri väitel ajaloofakte ja ülistab Tšehhoslovakkia leegioni liikmeid.

Peterburi kohtute ühise pressiteenistuse juhataja Daria Lebedeva ütles, et mäng on võimeline vastu seisma Venemaa ühiskonna traditsioonilistele väärtustele, tekitab lastes tunde, et Venemaa allikates esitatud teave on vale ning käskib neil toime panna vägivaldseid tegusid.

Prokuratuur ütles ka, et mäng õhutab vihkamist ja vaenu Venemaa võimude ja Punaarmee sõdurite vastu kodusõjas.

Prokuratuuri sõnul võib see kahjustada laste vaimset ja sotsiaalset tervist ning arengut.

Prokuratuur nõuab, et mängu keelataks Steami platvormil, kust on võimalik arvutimänge osta ja neid mängid. Kaebuse registreeriti Peterburi Oktjabrski ringkonnakohtus. Seni ei ole täpsustatud, millal kaebuse arutatakse.

Tšehhi stuudio Ashborne Games välja töötatud «Viimane rong koju» ilmus eelmise aasta novembris. Mängu tegevus toimub 20. sajandi alguses Venemaa kodusõja ajal. Loos sõidab peategelane rongiga koos Tšehhoslovakkia leegioni sõduritega, kes peavad läbima Venemaa läänest itta, et naasta koju. Teel koju peab Tšehhoslovakkia leegion sõdima Punaarmeega.

Tagasi üles