VIDEOD Sotsiaalmeedias levivad teated sajakonnast Kurski oblastis end vangi andud Vene sõdurist (2)

Copy
Ukraina sõjaväe sõiduk sõidab Sumõ oblastis Venemaaga piiripunkti poolt, kaasas Venemaa sõjaväe vormiriietuses mehed, kellel on silmad kinni seotud 13. augustil 2024. aastal.
Ukraina sõjaväe sõiduk sõidab Sumõ oblastis Venemaaga piiripunkti poolt, kaasas Venemaa sõjaväe vormiriietuses mehed, kellel on silmad kinni seotud 13. augustil 2024. aastal. Foto: ROMAN PILIPEY / AFP / SCANPIX

Sotsiaalmeedias levivad pildid ja videod väidetavalt Kurski oblastis ligi sajast alla andnud Vene sõdurist. Ukraina inimõiguste voliniku Dmõtro Lubinetsi kohaselt sundis Kurskis toimuv Venemaad võtma esimest korda vangide vahetamise initsiatiivi.

Ukraina julgeolekuallikas ütles uudisteagentuurile UNIAN, et tegemist oli Ukraina Julgeolekuteenistuse (SBU) erioperatsiooniga. «Nad vallutasid ja puhastasid hargnenud, betoneeritud ja igast küljest kvalitatiivselt kindlustatud kompanii tugipunkti – koos maa-aluste kommunikatsioonide ja ruumidega personali majutamiseks, söökla-, relvastuse- ja isegi saunaga. Vaenlane ei kavatsenud alla anda ja varustust ning laskemoona oli rohkem kui piisavalt,» ütles allikas.

Tagasi üles