VEREST NÕRETAV MADRATS India arstid nõuavad õiglust töökohal vägistatud ja surnuks piinatud kolleegile

Copy
Meditsiinitöötajad ja arstitudengid reedel New Delhis naistevastase vägivalla vastu meelt avaldamas pärast seda, kui nädal varem vägistati ja tapeti Kolkatas töö ajal nende kolleeg.
Meditsiinitöötajad ja arstitudengid reedel New Delhis naistevastase vägivalla vastu meelt avaldamas pärast seda, kui nädal varem vägistati ja tapeti Kolkatas töö ajal nende kolleeg. Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP/Scanpix

Indias on juba nädala jagu kestnud laialdased meeleavaldused, mille vallandas noore arsti töökohal vägistamine ja sellele järgnenud julm tapmine, ning riigi arstide liit kutsus täna enam kui miljonit tohtrit tööd katkestama ja pakkuma vaid vältimatut abi.

Paljudes haiglates on töö juba praegu häiritud, kuna meedikud nõuavad turvalisi tingimusi ametikohal ja laiemalt naistele ühiskonnas pärast seda, kui 31-aastase arsti surnukeha leiti eelmisel reedel Kolkata meditsiinikolledži haiglast verest läbi imbunud madratsilt.

Haigla personal rääkis Reutersile, et naisel oli käsil 36-tunnine vahetus ning ta läks pärast ligi 20-tunnist töötamist korraks tukastama loengusaali, kus teda rünnati. Lahkamine tuvastas, et noort naist oli vägistatud. Väljaanne Hindustan Times kirjeldas, et tema surnukehal voolas verd nii intiimpiirkonnast, silmadest kui suust ning märgid viitasid, et teda oli jõhkralt pekstud ja tema kallal oli toime pandud «genitaalset piinamist».

Tagasi üles